Corigențele în anul școlar 2012-2013


Ministerul Educaţiei a stabilit perioada în care vor fi programate examenele de corigenţă, în anul şcolar 2012 – 2013.

Conform calendarului oficial anunţat de Ministerul Educaţiei Naționale  în această săptămână, în anul şcolar 2012 – 2013 examenele de corigenţă trebuie programate în intervalul 2-6 septembrie, excepţie făcând numai elevii din clasele terminale, care vor da testările de care depinde promovarea anului şcolar în august, înaintea sesiunilor de toamnă ale admiterii la liceu şi Bacalaureatului.

Mai exact, elevii de clasa a VIII-a care rămân cu situaţia neîncheiată susţin examenele de corigenţă în perioada 19-21 august august 2013. Promovarea acestora le va permite apoi să participe la a treia etapă a admiterii la liceu, când vor putea opta pentru unul dintre locurile rămase neocupate după primele două faze ale procesului.

Pentru clasele terminale de liceu, anul de completare şi pentru elevii care au parcurs stagiul de pregătire practică, vor fi organizate corigenţe în perioada 7 – 8 august 2013. Cei care abia la finalul verii pot fi declaraţi absolvenţi de liceu se pot înscrie, pe 9 august 2013, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, programată în intervalul august – septembrie.

În nota transmisă în teritoriu, reprezentanţii Ministerului Educaţiei mai precizează că elevii din clasele terminale care nu pot susţine corigenţele în sesiunile speciale se pot înscrie pentru testările de la începutul lui septembrie.

9 gânduri despre “Corigențele în anul școlar 2012-2013

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.